Boeuf Bourgignon

4
200 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de groenten schoon en snij de wortelen en selder in stukjes.
  • 2 Fruit de zilveruitjes en de knoflook in een weinig olie.
  • 3 Doe er de bouillon, wijn, tomatenpuree en laurier bij en breng aan de kook, laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  • 4 Kruid het vlees met pezo en bak het in een pan rondom bruin in solo, doe het bij de saus.
  • 5 Bak in dezelfde pan de spekblokjes, doe dit bij het vlees.
  • 6 Schraap de bakresten los met 2 el water en giet ook dit bij het vlees.
  • 7 Stoof de selder en wortelen in een beetje solo, schenk er een beetje water bij en laat 10 minuten koken, doe ook dit bij het vlees en laat alles 3 uur sudderen.
  • 8 Borstel de champignons schoon, snij in stukjes en bak ze in wat solo, voeg ze op het einde bij het vlees.
  • 9 Verwijder de laurier en bind de saus eventueel met maïszetmeel, kruid naar eigen smaak met pezo..1
  • 0 Dien op met pasta, frietjes of vers stokbrood.

Boeuf Bourgignon is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rijk gevulde Boeuf Bourgignon
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf Bourgignon
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijk gevulde Boeuf Bourguignon
175 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde côte de boeuf
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf Bourguignon (stoofschotel met wijn en rundvlees)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept