Fazantfilet met appelen en Calvados

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng in een steelpan de fond en de kookroom aan de kook en reduceer de hoeveelheid op een zacht vuurtje tot de helft. ( kan wel een ½ uurtje duren)
  • 2 Fazantfilet schoonmaken, peesjes, vliesjes en eventueel achter gebleven hagel verwijderen.
  • 3 Fazant bestrooien met zout en peper en in boter ongeveer 2-3 minuten bakken.
  • 4 Fazantfilets overdoen in ovenschaal en ongeveer 8 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 120 Gr.C.
  • 5 Daarna warm houden tot het uitserveren.
  • 6 Voeg de calvados toe aan het bakvet, roer de aanbaksels los. Pas op dat de vlam niet in de pan slaat !
  • 7 Voeg de ingekookte room toe en laat nog even doorkoken.
  • 8 Blijft de saus te dun, maak hem dan iets dikker door wat allesbinder toe te voegen.
  • 9 Was de appels en snijd deze in schijfjes. Verwijder eventueel eerst het klokhuis met een appelboor.1
  • 0 Bak de appel schijven in wat boter gaar.1
  • 1 Leg de appelschijven op voorverwarmde borden, trancheer de fazantfilets in drie stukjes ( of laat ze heel) en leg deze op de warme appel.1
  • 2 Schep er wat van de calvadossaus op.1
  • 3 Serveertip: lekker met Zuurkool met boerenjongens walnoten en spekjes1
  • 4 .

Fazantfilet met appelen en Calvados is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpasteitjes met camembert en appel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met appelen en calvadossaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Fazantfilet met spek en paddenstoelen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazantfilet met spitskool en spek
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazantfilet in brabantse saus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazantfilet brabançonne met Belgisch grondwitloof
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept