Blanquette de veau

4
180 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe het vlees in een stoofpan.
  • 2 Voeg ui, wortel en bouquet garni toe en genoeg water om het mengsel 1 cm onder water zetten.
  • 3 Breng aan de kook en laat 1 1/2 uur stoven.
  • 4 Doe de sjalotjes of uitjes met water in een pan en kook ze in ongeveer 12 minuten gaar.
  • 5 Laat ze uitlekken.
  • 6 Meng boter, citroensap en 1 eetlepel water in dezelfde pan.
  • 7 Roer de champignons erdoor en stoof ze 5 minuten;
  • 8 Schud de pan af en toe;
  • 9 Laat uitlekken, maar bewaar het kookvocht.1
  • 0 Om de saus te maken haalt u het vlees uit de pan.1
  • 1 Zeef het vocht en gooi de groenten weg.1
  • 2 Bedek het vlees en houd het warm.1
  • 3 Smelt de boter in een pan.1
  • 4 Voeg de bloem toe en bak deze 1 minuut.1
  • 5 Voeg 600 ml van het vleesvocht en al het champignonvocht toe.1
  • 6 Roer totdat de saus kookt en indikt.1
  • 7 Zeef hem na 5 minuten pruttelen.1
  • 8 Doe de saus terug in de pan.1
  • 9 Roer het mengsel van eierdooier en room erdoor (mag niet koken).2
  • 0 Voeg de peterselie toe en breng het op smaak met zout en peper.Voeg de uien en champignons aan de saus toe en zet hem op een laag vuur.Leg het warme vlees op een schaal en schep de saus over het vlees.Serveer met rijst of kroketjesps bouquet garni maak je van 3 takjes peterselie, takje laurier en thijm, beetje oregano

Blanquette de veau is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Jus De Veau
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Aillade De Veau
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Steak De Veau En Paillotes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blanquette de veau (kalfsvlees in romige saus)
0 min
Bekijk recept

Blanquette de veaux (kalfsvlees in romige saus)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blanquette van balletjes met groentjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met groene kruiden en blanquette saus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blanquette D?agneau
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept