Biefstuk met ajuinsaus

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen, ongeveer 20 minuten voor het bakken uit de koelkast halen.
  • 2 Verhit 1 eetlepel solo in een steelpan en bak de uiringen op een laag vuur in ongeveer 10 minuten lichtbruin. Bestrooi de uiringen met de bloem, de poedersuiker en de tijm en bak nog 1 minuut op een laag vuur. Zet het vuur hoger en voeg de wijn en het bouillonpoeder toe en laat de uiensaus al roerend binden, breng op smaak met pezo.
  • 3 Indien de saus te dik is, verdun de saus met wat warm water.
  • 4 Kruid de biefstukken met peper.
  • 5 Verhit de rest van de boter in een grote pan en bak de biefstukken naar eigen smaak op een hoog vuur, bleu of saignant of à point of bien cuit, kruiden met zout
  • 6 Neem de biefstukken uit de pan en leg ze op een warme schotel onder aluminiumfolie, zodat de sappen zich kunnen verspreiden, ongeveer 5 à 10 minuten.
  • 7 Leg de biefstukken op 4 warme borden en nappeer met de ajuinsaus of serveer de
  • 8 saus er apart bij.
  • 9 Lekker met frietjes of met aardappelkroketjes en haricots verts met uitgebakken spekjes. 1
  • 0 Zeker zo lekker: u kunt de biefstukken ook lichtjes inoliën en bakken op de grill.

Biefstuk met ajuinsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Biefstuk met ajuinsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelen met Ajuinsaus en Pekelharing
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met ajuinsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ajuinsaus
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Geroerbakte biefstuk met bimi en noedels
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept