Thais stoofpotje

4
180 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - snijd het vlees in blokjes van 2 cm
  • 2
    - roer de knoflook en de currypasta door de sesamolie en meng door het vlees
  • 3
    - laat het vlees een halfuur afgedekt in de koelkast marineren
  • 4
    - maak ondertussen 750 ml runderbouillon met 1 tablet
  • 5
    - zet de wok op een hoog vuur en laat heet worden
  • 6
    - verhit de zonnebloemolie en bak het vlees en de ui kort aan, voeg een derde van de bouillon toe en laat het vlees ruim 2 uur op een laag vuur stoven, met de deksel op de pan
  • 7
    - voeg tussendoor steeds wat bouillon toe zodat het niet te droog wordt
  • 8
    - kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • 9
    - schenk de kokosmelk bij het vlees en voeg de peultjes toe1
  • 0
    - schep om en laat nog 5 minuten koken1
  • 1
    - voeg de sojascheuten toe1
  • 2
    - Serveer met de rijst.1
  • 3 Je kan dit gerecht de dag tevoren klaarmaken, bewaar in de koelkast en warm traag op.1
  • 4 Voeg de sojascheuten op het laatst toe.

Thais stoofpotje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van gehaktballetjes met gepocheerde eieren
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Thais rundvlees met oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thais garnalenkoekje met avacodo-ijs en zoete chili van Steven<BR> &#009; Fontein
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Papillot van dorade op Thaise wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept