1 Bladerdeegblaadjes open leggen op een handdoek,wat bloem overstrooien en toeleggen met een handdoek.Als je grote flapjes wil mag je de vierkantjes houden zoals je wil en gaat het sneller.Wil je kleinere zoals op de foto,vierkantje een beetje uitrollen en in 2 snijden.
2 Dit wel doen als ze al wat ontdooid zijn.
3 Oven voorverwarmen op 180° à 200°.
4 Ondertussen je gehakt bakken,peper&zout.
5 In een andere kom in een beetje boter de spinazie bakken(mag ook diepvries zijn),peper& zout en bouillenblokje erbij doen.Als de spinazie goed gesmolten is de ricotta erdoor roeren en daarna het rul gebakken gehakt bijdoen.
6 Op elk vierkantje een hoopje spinazie mengsel doen,toe vouwen en met eigeel toeplakken.
7 Zeker 15 min in de oven laten bakken.
8 Ik heb ze ook al op voorhand klaar gemaakt en als de gasten er waren gewoon wat opwarmen in een pan zonder vloeistof met deksel erop.
9 Kindjes zijn er gek op!
Bladerdeeghapje met gehakt en spinazie is een recept van Solo Open Kitchen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)