Vitello Tonnato

4
90 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Braad het vlees in wat olijfolie in een hoge kookpot. Blus met de wijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg er de laurier en de look aan toe. Stoof het kalfsvlees 50 min op matig vuur. Laat het daarna volledig afkoelen. Roer de eierdooiers met een scheut olijfolie tot een mayonaise en schep dit met de tonijn en de helft van de ansjovisfilets in de keukenrobot. Mix tot een gladde saus en voeg er naar smaak kappertjes, extra ansjovis en wat peper en zout bij. Snij het koude kalfsgebraad in zeer dunne plakjes en schik ze op koude borden. Bestrijk ze met een dikke laag tonijnmayonaise en laat de borden 2 uur koud worden in de koelkast. Strooi er voor het serveren kappertjes en paprikapoeder over.
  • 2 Tip: vitello tonnato is heerlijk zowel als appetizer, voorgerechtje of hoofdmaaltijd.

Vitello Tonnato is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vitello tonnato
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Vitello tonnato van gegrilde kalfsentrecote
1uurwachten- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle vitello tonnato
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Vitello Tonnato al modo di Giovanni e Marco
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Involtini di vitello con insalata di mango (kalfsschnitzel met mango-salade)
30 min-
Bekijk recept
Vitello tonnato
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Vitello tonnato van gegrilde kalfsentrecote
1uurwachten- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle vitello tonnato
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept