Biefstuk Béarnaisesaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : kook voor de béarnaisesaus de azijn, witte wijn, sjalotje en 1 eetlepel van de gehakte dragon 5-10 minuten in een kleine pan op middelhoog vuur, tot er nog circa 40 ml over is, dat is de gastrique. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Klop de eidooiers boven een kom kokend water (bain-marie) met het azijn-wijnmengsel. Voeg regelmatig klontjes koude boter toe. Warm het geheel 1-2 minuten op heel laag vuur, laat de saus niet koken, want dan schiften de eidooiers. Voeg de resterende boter blokje voor blokje aan het mengsel toe en klop tot de boter is gesmolten en in de saus is opgenomen. Roer de resterende dragon erdoor. Houd de saus warm. Smelt de solo op hoog vuur in een pan. Kruid de biefstukken met pezo en bak de biefstukken aan beide zijden bruin en naar eigen smaak, bleu, saignant, à point, bien cuit. Leg ze op voorverwarmde borden. Serveer ze direct met frietjes en serveer de béarnaisesaus er apart bij.
  • 2 Versier met enkele takjes cresson of cressonette
  • 3 Tip: indien u enkele verse takjes dragon in een fles azijn steekt, heeft u voor een heel jaar dragonazijn, kunt u reeds gebruiken na enkele dagen.

Biefstuk Béarnaisesaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm, béarnaisesaus met garnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
tarbot in zoutkorst met béarnaisesaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderhaas met béarnaisesaus
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Béarnaisesaus
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Geroerbakte biefstuk met bimi en noedels
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept