Ovenschotel met gehakt en witloof

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Warm de oven voor op 200°.
  • 2 Snij de aardappelen in hele dunne schijfjes van ongeveer 2 mm. Snipper het witloof fijn. Meng het gehakt samen met de eieren, het paneermeel en breng het op smaak met nootmuskaat en pezo. Snij de kaas in blokjes. Schik de schijfjes aardappelen in een grote diepe ovenschotel. Bedek het met de witloofsnippers. Verdeel er de stukjes kaas over en kruid met tijm, nootmuskaat en pezo. Giet er de room over en vul de schotel verder met melk tot boven de aardappelen, dit is heel belangrijk anders zijn de aardappelen niet gaar! Tenslotte bedek je de schotel met het gehakt. Dek dit af met aluminiumfolie en schuif in de voorverwarmde oven. Verwijder na 30 minuten de aluminiumfolie en verdeel er de solo over in stukjes. Laat dit nog 30 minuten verder bakken. Schakel de oven uit en laat nog 10 minuten rusten, dien dit dan onmiddellijk op.

Ovenschotel met gehakt en witloof is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept