Ovenschotel van bleekselderij

2
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 -> Voor kinderen die geen witloof met kaas en ham uit de oven lusten.
  • 2 Maak de selderij schoon en snijd ze in stukken van 6 à 8 cm.
  • 3 Kook deze 10 minuten en laat ze uitlekken.
  • 4 Smelt de boter, roer de bloem erdoor en laat het geheel even pruttelen.
  • 5 Schenk de bouillon en de room (of melk) erbij en breng dit al roerend aan de kook.
  • 6 Klop de saus glad en laat hem even doorkoken.
  • 7 Roer de verkruimelde Gorgonzola erdoor, laat deze smelten.
  • 8 Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • 9 Verdeel de stengels bleekselderij over de casselerib (of ham), rol deze op en leg ze naast elkaar in een beboterde ovenschotel. Schenk de saus erover.1
  • 0 Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 11 à 25 min.1
  • 1 Je kand dit serveren met aardappelpuree.

Ovenschotel van bleekselderij is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rigatoni met ribragu
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maïssoep met bacon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept