Tournedos met rode wijnsaus

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat in een steelpan de solo smelten en laat daarin de wortel uitzweten. Voeg peterseliestengels en de spekblokjes toe en laat uitzweten zonder kleuren. Voeg cognac toe en laat inkoken, voeg porto toe en laat terug even koken. Voeg nu de rode wijn toe en laat tot de helft reduceren. Voeg nu de gevogeltefond toe en laat terug reduceren tot de helft. De saus door een zeef gieten, in feite heeft u nu een soort Spaanse saus, deze saus kunt u best op voorhand maken, laten afkoelen en het vet er van af scheppen. Saus terug opwarmen en eventueel binden met bruine sausbinder. Het vlees grillen of bakken in wat solo (bleu, saignant, a point, bien cuit). Vlees op zeer warme borden leggen napperen met de saus en serveren met boontjes met spekblokjes en zelfgemaakte frietjes of gebakken aardappeltjes.
  • 2 De saus kunt u perfect invriezen.

Tournedos met rode wijnsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème
45 min-
Bekijk recept
Tournedos met paddenstoelensaus
Bekijk recept
Tournedos met stilton
Hoofdgerecht
Bekijk recept