Gebakken hertenfilet met coulis van rode biet

6
220 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet de gewassen bieten onder water. Voeg zout toe en breng op een hoog vuur aan de kook.
  • 2 Verminder het vuur wanneer het water kookt en laat gedurende 3 uur verder garen.
  • 3 Koel af onder stromend water. Schil ze en snij ze in kleine stukjes.
  • 4 Meng boekweitmeel en tarwemeel in een grote kom. Maak een kuiltje en voeg de eieren toe. Meng alles met een klopper.
  • 5 Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer alles om tot een gladde massa. Voeg op het einde een mespuntje zout en een straaltje Solo Vloeibaar toe.
  • 6 Laat het beslag 1 uur in de koelkast rusten.
  • 7 Bak de pannenkoekjes zoals gewone pannenkoeken.
  • 8 Mix de fijngesneden bieten in een blender gedurende op een hoge stand.
  • 9 Breng de coulis tijdens het mixen op smaak met olijfolie en balsamicoazijn. Voeg op het einde zout en peper toe. 1
  • 0 Maak een insnijding in de kastanjes. Plaats ze 10 minuten in een oven van 200 °C.1
  • 1 Pel ze daarna zorgvuldig. Kook de kastanjes gedurende 15 minuten in gezouten water. 1
  • 2 Laat ze uitlekken en bewaar ze op een droge plaats. 1
  • 3 Blancheer alle groentjes. Laat ze schrikken onder koud water. Zorg ervoor dat de groentjes beetgaar zijn. 1
  • 4 Kruid het vlees flink met peper en grof zout. Laat aan beide kanten bruinen in de Solo Vloeibaar en plaats 6 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Laat rusten tot de sappen zich losmaken en snij het vlees in stukken.

Gebakken hertenfilet met coulis van rode biet is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Borsjtsj
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentedumplings met biet en koriander
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept