Fazant in kersenbier met groenten

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Warm de oven voor op 180 °C.
  • 2 Meng 4 el. olijfolie en een Knorr® kippenbouillonblokje tot een gladde pasta. Wrijf de fazant er helemaal mee in.
  • 3 Zet het gevogelte in een vuurvaste schaal in de oven. Giet een beetje water in de schaal. Laat gedurende 60 min. braden en bedruip het vlees regelmatig tijdens het roosteren.
  • 4 Schil de groenten en vruchten en snijd ze in kleine stukjes. Hak de rozemarijn fijn. Doe de groenten, de rozemarijn en de resterende olijfolie samen in een ovenschotel en zet deze 20 min. in de oven, na de fazant. Laat gedurende 40 min. garen.
  • 5 Neem de fazant uit de oven en doe het braadvocht in een kookpan. Houd de fazant goed warm onder aluminiumfolie. Doe het bier bij het braadvocht en breng het aan de kook; laat het enkele minuten doorkoken tot het indikt en de alcohol verdampt.
  • 6 Serveer de fazant met de saus en de geroosterde groenten.

Fazant in kersenbier met groenten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept