Spiesjes van fazant met zwarte pens

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de compote: Pel de ui en snipper hem fijn. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Doe alle ingrediënten voor de compote samen in een pot met zware bodem, roer goed en laat alles op een zacht vuur inkoken.
  • 2 Maak de spiesjes: Verdeel de savooi of sla in blaadjes en was zorgvuldig, dep droog. Sla de fazantfilets plat tussen 2 vellen keukenfolie en snijd ze in reepjes. Kruid met peper en zout en leg er een blaadje savooi of sla op. Rol de reepjes strak op. Snijd de pensen in schijfjes en rijg afwisselend met de fazantrolletjes aan een spies. Verhit een klontje Solo in een antikleefpan en bak de spiesjes 5 minuten op elke zijde. Houd warm.
  • 3 Maak de girolles: Maak de girolles schoon. Snijd de savooi of sla in fijne reepjes. Pel de knoflook en snipper hem fijn. Verwarm een eetlepel Solo in een koekenpan en voeg de girolles, de knoflook en de savooi- of slablaadjes toe. Bak al omscheppend, tot de girolles mooi bruin zijn. Kruid met versgemalen peper en zeezout.

Spiesjes van fazant met zwarte pens is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Krokantjes met zwarte pens
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek
20 min Snack
Bekijk recept
Parmentier met pens, appels en noten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Spiesjes van poffertjes met aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Minimaïsspiesjes met muntdip
15 min Snack
Bekijk recept