Gebakken hertenbiefstuk

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de biefstukjes zonder peper en zout in half olie en half boter mooi bruin,
  • 2 houd het vlees mooi rood.
  • 3 Saus
  • 4 In de pan waarin de biefstukjes zijn gebakken de port, rode wijn azijn en wildfond
  • 5 toevoegen met de kruidnagel het laurierblad en de jeneverbessen.
  • 6 Laat het geheel aan de kook komen en reduceer dit tot 1/
  • 7 Roer met een garde de ijskoude klontjes boter er beetje bij beetje
  • 8 doorheen zodat er een gladde lichtgebonden saus ontstaat.
  • 9 De saus mag nu niet meer koken, anders gaat deze schiften. 1
  • 0 Serveertip1
  • 1 Leg de biefstukjes, die na het bakken zijn gezouten en gepeperd, op het bord. 1
  • 2 Schep een paar lepels van de saus om het vlees heen. 1
  • 3 Steek de takjes thijm in het vlees.1
  • 4 Lekker als garnituur bij dit gerecht is een aardappel-knolselderij puree.

Gebakken hertenbiefstuk is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodewijn-wildfondue met linzen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept