Fazant op z'n brabants

4
70 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de stronkjes witloof in een lage ovenschotel. Zout het witloof. Overgiet met water tot halve hoogte. Voeg een paar klontjes boter toe. Strooi wat muskaatnoot over de groente. Schuif de schotel in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 240°C
  • 2 Bedek de fazanten met versgemalen peper en zout. Zout en peper ook aan de binnenkant. Steek in elke fazant ook een flinke kluit boter.
  • 3 Laat de fazanten langs aale kanten in boter aankleuren op het fornuis.
  • 4 Leg de fazanten op hun zijkant en schuif de voorverwarmde oven in die staat afgesteld op 240°C
  • 5 Laat 10 minuten bakken. Overgiet regelmatig met het braadvocht.
  • 6 Keer de fazanten om. Overgiet met braadvocht en laat op de andere kant ook 10 minuten braden.
  • 7 Leg de fazanten op de rug en overgiet opnieuw. Laat nog 5 à 7 minuten braden. Haal de fazanten uit de oven en laat minstens 15 minuten rusten op een warm plekje.
  • 8 Giet bijna alle vetstof weg uit de braadpot. Giet de bruine fazantenfond in de pot. Breng aan de kook en laat even inkoken.
  • 9 Bak ondertussen het witloof mooi bruin in een braadpan in boter.1
  • 0 Snijd de billen van de fazanten en houd apart. Versnijd het borstvlees in mooie sneetjes. Leg op de borden. Overgiet met de ingekookte fond. Leg het witloof ernaast.

Fazant op z'n brabants is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bruinebonensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenerwtensoep met bacon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde haring met roggebrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept