Stoverij van everzwijn

4
240 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het vlees, waarvan je dus van alle afsnijdsels een dag op voorhand een bouillon trekt, in mooie blokjes. Bestrooi met peper en zout en haal lichtjes door de bloem.
  • 2 Bak het vlees rondom bruin in bruisende boter en blus met zoveel bouillon dat alles netjes is bedekt. Bind de kruiderij samen en doe, tegelijk met de wortel in plakjes en de ui waarin je de kruidnagels steekt, bij het vlees.
  • 3 Zet een deksel op de pan en neem de tijd de stoverij gaar te sudderen. Dat kan 4 uur duren, maar ook langer, al naargelang de conditie van je everzwijn. Proef af en toe.
  • 4 Laat, als het vlees gaar is, bij voorkeur een nacht rusten, de smaken zullen de volgende dag nog beter geëvolueerd zijn.
  • 5 Geef er een eenvoudig garnituur bij. Spruitjes met kastanjes, bospaddenstoelen, knolselderpuree.

Stoverij van everzwijn is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ragout van everzwijn met peperkoek en bruin bier
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met everzwijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van everzwijn met pistachenoten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak van everzwijn onder een paddenstoelkorst en een mandje wintergroenten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Stoverij van varkenswangen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gentse stoverij
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoverij van hert met Gouden Carolus en peperkoek
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taart met varkensspiering en mosterd
Hoofdgerecht
Bekijk recept