Wrap van hertenkalf met vijgensaus

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C, verdeel de hertenkalffilet in 2 gelijke porties.
  • 2 Pel de uien en snijd ze in plakjes van 3 à 4 mm dik. Grill de schijfjes zonder vetstof op een verhitte grillpan of -plaat.
  • 3 Brokkel de geitenkaas. Rooster de walnoten kort in een droge pan of in de oven.
  • 4 Meng de rode wijnazijn, balsamicoazijn, noten- en arachideolie tot een vinaigrette, kruid met peper en zout.
  • 5 Laat een klontje Solo smelten in een sauspannetje, stoof hierin de gesnipperde sjalot glazig en blus met de porto. Laat even inkoken en voeg nu de wildfond, jeneverbessen, tijm en laurier toe. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes inkoken. Zeef de saus.
  • 6 Spoel de vijgen kort onder koud water en snijd de steeltjes eraf. Snijd de vijgen in 6 partjes. Laat een klontje boter smelten en bak hierin de vijgenpartjes. Blus met de saus en laat nog even inkoken. Breng op smaak met peper en zout en druppel er eventueel een weinig rode wijnazijn bij.
  • 7 Braad de hertenkalffilet kort in een verhitte pan met Solo. Kruid met peper en zout. Rol de hertenkalffilet stevig op in de tortilla’s en zet deze in de oven gedurende 5 à 6 minuten. Laat nog even rusten.
  • 8 Meng de salade met de walnoten, gegrilde uien en de geitenkaas, meng er 1 à 2 eetlepels van de vinaigrette onder en schik de salade op de borden.
  • 9 Snijd de tortillawraps met het hertenkalfsvlees schuin door en schik dit bij de salade. Lepel de warme vijgensaus erbij en dien op.

Wrap van hertenkalf met vijgensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Slagroomijs met vijgensaus
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met koekkruiden, rijst en spruitjes van Nienke Jagersma
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaas Met Vijgensaus
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap met gekruid vegagehakt, rijst en bonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept