Patrijs met oesterzwammen

4
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen, de knolselder en de spruitjes beetgaar. Pureer ze met de room tot een stoemp en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de patrijzen met peper en zout en bak ze aan alle kanten aan in wat hete olijfolie en boter. Zet de pan in een voorverwarmde oven op 170°C en laat de patrijzen 15 min garen. Been de patrijzen uit, hou de filets apart en bak de billen en de pootjes nog even verder. Neem ze uit de pan. Maak de oesterzwammen schoon, snij ze in stukjes en bak ze kort in het bakvet van de patrijzen. Neem ze uit de pan en blus met de cognac en de kalfsfond. Laat de saus tot de helft inkoken. Meng de fijngehakte truffel door de boter. Monteer de cognacsaus met de truffelboter. Schik de patrijs op borden. Lepel de oesterzwammen en de stoemp ernaast. Werk af met de truffelsaus.

Patrijs met oesterzwammen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met romige kalkoen-courgettesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje pulled paddo's
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Patrijs met oranjebloesemhoning
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen
Hoofdgerecht
Bekijk recept