Patrijs met spruitjesstamppot en appel

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Begin met de stamppot. Bak het spek en de uien glazig in Solo, voeg er de spruitjes (hou er enkele over als garnituur), de aardappelen, het ei, 100 g Solo, peper, zout, nootmuskaat en bonenkruid bij.
  • 2 Prak alles tot een homogene stamppot en hou warm.
  • 3 Bak ondertussen de patrijzen aan in een pan en leg ze samen met de fijngesneden groenten (mirepoix) in een braadslede. Kruid en bak ze gedurende 20 minuten in een oven van 200 °C.
  • 4 Overgiet ze regelmatig met het braadvocht.
  • 5 Neem de patrijzen uit de braadslede en hou ze warm. Verwijder het vet uit de braadslede en giet er de wijn en de fond bij. Laat even koken, zeef en laat tot 1/4 inkoken.
  • 6 Meng de mosterd met de room en voeg dat bij de saus.
  • 7 Bak de appelpartjes in de rest van de Solo. Leg wat stamppot op warme borden en schik er een patrijs op (eventueel in twee gesneden).
  • 8 Versier met wat spruitjes, uienringen en appel. Giet er op het laatst de saus rond.

Patrijs met spruitjesstamppot en appel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Patrijs met oranjebloesemhoning
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen
Hoofdgerecht
Bekijk recept