Waterzooi van fazant

2
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontbeen de fazant en hak de karkas in kleinere stukken.
  • 2 Doe de stukken karkas in een kookpot en voeg er de ajuin, de selder, de wortelen, het kruidenbosje, peper en zout bij.
  • 3 Bevochtig met water en het bouillonblokje en laat 35 minuten zachtjes koken.
  • 4 Verwijder voortdurend bovendrijvend vet en schuim.
  • 5 Giet de bouillon door een vergiet.
  • 6 Voeg de fazantbouten toe en laat ze zachtjes garen.
  • 7 Snij ondertussen de seizoengroenten in kleine stukken. Verwijder het vet en vel van de fazantfilets en wikkel de filets in met Solo ingevette aluminiumfolie.
  • 8 Draai de uiteinden aan zodat er mooie rolletjes ontstaan. Leg die gedurende 15 minuten bij de bouten in de kookpot.
  • 9 Voeg naargelang de gaartijd ook de groenten toe in de bouillon en kook ze gaar (blancheer even de koolsoorten, zoals de spruitjes, ze zullen beter verteerbaar worden). 1
  • 0 Meng de room en het eigeel, voeg er de groene kruiden bij en meng dat met de bouillon. 1
  • 1 Neem de filets uit de verpakking en snij er kleine stukjes van. 1
  • 2 Leg die samen met de groenten in diepe borden en giet er het soepje bij. 1
  • 3 Versier met takjes platte peterselie.

Waterzooi van fazant is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalmfilet met venkel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van de Noordzee
Hoofdgerecht
Bekijk recept