Venkelsoep met ijsbergsla en lenteui

5
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de venkel in stukjes en houd de bovenste blaadjes als garnering.
  • 2 Snij ook de ijsbergsla en de lente-ui.
  • 3 Fruit de gesneden groenten aan in echte boter. (je kan dit bestrooien met wat bloem voor de binding, moet niet)
  • 4 En kruid naar keuze.
  • 5 Voeg kippenbouillon toe en laat gedurende 10 min doorkoken.
  • 6 Mix het geheel.
  • 7 De soep heeft nu een lichtgroene kleur die je kan afwerken met de fijne deeltjes van de venkel. (Voor een nog smeuïger resultaat kan je ook een scheutje room toevoegen)

Venkelsoep met ijsbergsla en lenteui is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rillettes van gerookte forel met rode biet, lente-ui en groene appel
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Surinaamse gestoomde vis
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bosui spinazie soep
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kwetiau met kippendijen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Venkelsoep
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Verrassende versiertruc: Gepofte mihoen
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkool venkelsoep
Bekijk recept