Vis- en witte bonensoep met tomaten

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de uien en de knoflook. Snipper 1 ui en hak de knoflook fijn. Snijd de rest van de uien in dunne ringen. Was de tomaten en snijd ze fijn. Hak de peterselie fijn.
  • 2 Laat een braadpan op hoog vuur heet worden. Spuit 1 eetlepel vloeibare margarine in de pan en voeg de gesnipperde ui en knoflook toe. Bak 2 minuten. Roer de tomaten erdoor en naar smaak zwarte peper, 1 eetlepel paprikapoeder en een mespuntje cayennepeper. Bak 1 minuut. Voeg de visbouillon toe, breng aan de kook en kook de soep 10 minuten op middelhoog vuur.
  • 3 Laat in de tussentijd een pan op hoog vuur heet worden. Doe de overige 3 eetlepels vloeibare margarine in de pan en de uienringen. Bak de uien totdat ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Pureer de soep met een staafmixer of blender. Zet de pan terug op het vuur en voeg de bonen toe (inclusief het vocht uit het blik) en de gemengde zeevruchten (deze mogen nog bevroren zijn). Breng aan de kook en laat in een paar minuten goed warm worden.
  • 5 Verdeel de soep over 4 voorverwarmde kommen of diepe borden. Plaats de uienringen bovenop de soep en strooi de gehakte peterselie erover. Serveer met de broodjes apart erbij.

Vis- en witte bonensoep met tomaten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vis met honingworteltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept