Soep van eekhoorntjesbrood

6
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maal de gedroogde paddenstoelen zeer fijn tot poeder in de keukenrobot of blender.
  • 2 fruit de gesnipperde sjalot in een beetje boter of olie
  • 3 voeg de fond en gemalen paddestoelen toe en laat 20 minuten trekken op matig vuurtje. De fond mag hoog op smaak zijn.
  • 4 zeef de fond tot een hoeveelheid van 8 dl en voeg toe aan de roux van de boter en de bloem.
  • 5 Binden met de liaison, een mengsel van room en eierdooier. Niet meer koken en eerst een lepel warme vloeistof bij de liaison en dan de liaison bij de soep.
  • 6 een bakje bospaddenstoelen kort opbakken in de wok
  • 7 voor het serveren de slagroom bijna stijf kloppen met zout en peper.
  • 8 Een lepeltje paddenstoelen in het midden van het bord, pollepel soep, opgeklopte room op de paddenstoelen en garneren met bieslook of peterselie.
  • 9 Smakelijk

Soep van eekhoorntjesbrood is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Eekhoorntjesbrood
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Bordje van rauwe ham, vijgen en gesnipperd witlof
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tournedos met paddenstoelensaus
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept