Pittige Thaise pompoensoep

6
100 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak daar de uien en knoflook in 10 minuutjes om ze licht te karameliseren.
  • 2 Voeg de chili en fijngehakte korianderstengels (niet de blaadjes) toe en roer tot het geurig is.
  • 3 Voeg vervolgens de overgebleven specerijen toe en verwarm tot deze geroosterd zijn. Voeg de pompoen toe en roer om ze te bedekken met het kruidenmengsel. Leg een deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje 30 minuten stoven. De pompoen moet zacht en lichtjes bruin beginnen worden.
  • 4 Voeg dan net zoveel bouillon toe zodat alles onderstaat, roer goed om en laat de soep 1 uur sudderen, voeg dan de kokosmelk toe en laat nog eens 15 minuutjes sudderen.
  • 5 Mix de soep tot een gladde massa.
  • 6 Garneer de soep met extra chilipepers en de blaadjes koriander.

Pittige Thaise pompoensoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept