Herfstige paddenstoelensoep

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Het leukst is het om paddestoelensoep te maken nu er nog volop wilde paddestoelen te krijgen zijn.
  • 2 Zelf maak ik deze soep graag met een combinatie van verschillende paddestoelen. Als basis gebruik ik bijvoorbeeld (kastanje)champignons of portabello’s en dit vul ik verder aan met wilde paddestoelen zoals cantharellen, eekhoorntjesbrood, oesterzwammen, shi-takes etc.
  • 3 Zet een grote pan op het vuur en laat deze goed heet worden. Doe de olijfolie en klontje boter erin en fruit hierin de ui en de knoflook. Roerbak alle paddestoelen op middelgroot vuur en voeg de tijm, peper en zout toe.
  • 4 Roerbak de paddestoelen voor ongeveer 10 minuten, totdat het meeste vocht verdampt is.
  • 5 Giet de bouillon erbij, laat aan de kook komen en ongeveer 20 minuutjes op laag vuur pruttelen.
  • 6 Pureer 2/3 van de paddestoelensoep en giet het gepureerde mengsel weer terug in de pan bij de overige soep en voeg de slagroom of roomkaas toe. Maak af met een beetje fijngehakte peterselie en enjoy!
  • 7 Zorg dat je de soep helemaal glad (fijn) pureert. Anders ziet het er niet smakelijk uit.
  • 8 Kies voor de roomkaas mascarpone, errrrug lekker!!
  • 9 Bron Made by Ellen

Herfstige paddenstoelensoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelensoep & roomkaasballen
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Capuccino van paddestoelen
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelensoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept

Herfstige farfalle met salami en kikkererwten
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfstige stamppot met zoete spekjes
30 min-
Bekijk recept
Herfstige tiramisu met mandarijnen
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstige Hachee:
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept