Romige soep met rivierkreeftjes

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Als tussengerecht van het kerstmenu kun je deze romige soep serveren. Hou je niet van vis? Vervang in het recept dan de rivierkreeftjes voor uitgebakken spekjes of reepjes bacon.
  • 2 Verhit de boter of olie in een ruime soeppan en fruit de ui 3 minuten.
  • 3
  • 2Voeg de aardappel, knolselderij, bouillon en witte wijn toe.
  • 4 Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat alles ca. 15 minuten zacht koken tot de aardappel en knolselderij gaar zijn.
  • 5 Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • 6 Schenk de soep terug in de pan en meng er de mierikswortel en slagroom door.
  • 7 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 8 Warm de soep nog 1-2 minuten zachtjes door.
  • 9 Schep de soep in borden en verdeel er de rivierkreeftjes over.1
  • 0 Rivierkreeft en kreeft zijn typische Scandinavische specialiteiten. Gepelde kant-en-klaar kreeftjes kun je bij goede visboeren en goed gesorteerde supermarkten krijgen.

Romige soep met rivierkreeftjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Grapefruitcocktail
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept