Zoek
Fijne uiensoep
4
30 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
700 gr ui
1 liter kalfsbouillon
70 gr boter
1 koff lep suiker
2 teentjes knoflook
1 laurierblad
1 sn cayennepeper gew peper
1 scheutje cognac
geraspte gruyere of emmental
Bereiding
1
uien snijden in ringen, de helft ervan in fijnere stukken
2
even glanzig bakken (niet bruin)
3
pers knoflook en voeg toe, ook suiker, peper, en ev zout, laurier
4
laat 30 a 40 min zachtjes garen
5
even proeven en giet er de cognac bij
6
serveer in soepkommetjes, geraspte kaas, dien op met ev stokbrood
7
doe geen aardappelen in deze soep (te melerig)
8
indien nodig voeg water toe, een groenten-of kipbouillonblokje, en indien gewenst
9
binden met maizena1
0
voor extra feestelijk tintje schep de soep in vuurvaste kommetjes, stuk stokbrood met 1
1
geraspte kaas en zet even onder de grill
Fijne uiensoep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Koude tomatensoufflé
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Involtini di vitello con insalata di mango (kalfsschnitzel met mango-salade)
30 min-
Bekijk recept