Bouillon van shiitake met mosseltjes

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de gevogeltebouillon aan het sudderen met de gedroogde shiitakes, de knofl ook en de sojasaus. Laat dit samen trekken gedurende 20 minuten.
  • 2 Snijd de ui en de selder in grove stukken. Verwarm een weinig olie in een grote kookpot en stoof de ui en selder kort aan. Voeg er de mosselen aan toe en plaats er een deksel bovenop.
  • 3 Stoom de mosselen gaar in een vijftal minuten. Schep ze halverwege om. Laat ze afkoelen en haal de mosselen uit de schelp.
  • 4 Verwarm de Solo tot ze bruin kleurt en giet ze bij de melk. Kruid de melk met peper, zout en een weinig nootmuskaat. Houd de hazelnootbotermelk warm.
  • 5 Snijd de verse shiitakes in reepjes, snipper de bieslook en meng beide bij de mosselen. Breng de garnituur verder op smaak.
  • 6 Zeef de bouillon. Verdeel de garnituur over de kommen en vervolgens de bouillon.
  • 7 Mix de hazelnootbotermelk tot ze schuimig wordt en verdeel dit over de 4 borden.

Bouillon van shiitake met mosseltjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselvla met twee aroma’s
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde mosseltjes
15 min
Bekijk recept
Vispapillot met mosseltjes
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Duo Van Noorzeetong En Mosseltjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Heldere bouillon met cantharellen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw in kruidenkorst en spinazierisotto
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept