Romige bieslooksoep

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de uien en de look.
  • 2 Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
  • 3 Maak de bosuitjes schoon, snij ze in dunne ringetjes en hou het groen apart voor de garnering.
  • 4 Verwarm de boter en fruit de ui met de look op een laag vuur in ca. 5 min. goudgeel en glazig.
  • 5 Voeg de aardappelstukjes en het wit van de bosuitjes toe en fruit ze 3 min. mee.
  • 6 Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de bouillon op een laag vuur 30 minuten koken.
  • 7 Pureer de soep met de staafmixer en laat ze nog eens doorkoken.
  • 8 Dien op met wat bosuiringetjes en het bieslook voor de garnering.
  • 9 Eet smakelijk.

Romige bieslooksoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat, selder en bieslooksoep
0 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
bieslooksoep met gerookte zalm
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bieslooksoep
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Romige Bieslooksoep
30-60 min -
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept