Champignon-crèmesoep

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Los de bouillonlbokjes in 1 l warm water op.
  • 2 Veeg de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  • 3 Verwarm 30 ml Solo Vloeibaar in een pan en fruit de ui zachtjes aan.
  • 4 Schep de champignons met het citroensap en de tijm erdoor.
  • 5 Voeg zout en peper toe en laat het geheel in 5 minuten zachtjes gaar worden.
  • 6 Verwarm 30 ml Solo Vloeibaar in een kookpot en roer de bloem erdoor.
  • 7 Voeg al roerende een flinke scheut bouillon toe tot er een glad gebonden soep ontstaat. Roer de light room en de champignons met vocht door de soep.
  • 8 Breng de soep al roerende opnieuw aan de kook en laat ze nog 5 à 10 minuten zachtjes sudderen. Strooi de peterselie erin.

Champignon-crèmesoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Courgette-crèmesoep met Hollandse garnalen
40 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse asperge-crèmesoep
25 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergecr mesoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tamarillocrèmesoep
Bekijk recept

Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept