Gambasoep zuur-pikant

4
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de gamba's en verwijder de in de lengte lopende darm op de rug. Was de gamba's onder stromend water en laat op een theedoek uitlekken. Schil de galangal en de gember en snijd in plakjes. Was de groene chilipepers, halveer en verwijder de zaadjes. Snijd het citroengras in enkele lange stukken.
  • 2 Verhit de olie in een pan en bak daarin de gambaschillen en -koppen. Blus het geheel af met water en giet het water er helemaal bij. Voeg zout, galangal, gember, groene chilipepers, citroengras en kaffir-limoenblaadjes toe en laat ca. 30 minuten lichtjes koken.
  • 3 Maak in de tussentijd de bosuitjes schoon en snijd ze met het frisse groen in ringen. Was de rode chilipepers, snijd in ringen en verwijder de zaadjes. Giet de bouillon door een zeef en breng het vocht opnieuw aan de kook. Voeg de gamba's, bosuitjes en chilipepers toe en laat de soep nog 3-5 minuten trekken.
  • 4 Breng de soep op smaak met limoensap en vissaus en garneer hem met verse koriander.

Gambasoep zuur-pikant is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pittige hummus met paprika
35 min -
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gambasoep Met Doperwten
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Garnalen-gambasoep
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Gambasoep
0-10 min -
Bekijk recept
Gambasoep
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept