Minestrone met fruit en groenteparel

6
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Sla voor de sorbet een ruban met de eierdooiers en de trimoline. Breng de melk aan de kook met het melkpoeder. Roer voortdurend om velvorming te voorkomen. Giet de melk al roerend door de eierdooiers en doe alles terug in de kookpan. Warm langzaam terug op en blijf voortdurend roeren. Op 83°C krijg je een crème anglaise. Als je de temperatuur dan nog laat stijgen, gaan de eieren schiften en krijg je een roerei. Mocht het toch mislukken, kan je er best gewoon even de staafmixer inzetten. Haal de crème van het vuur en meng er de yoghurt door. Laat goed afkoelen en doe het mengsel in de ijsmachine. Draai tot een gladde sorbet. Kook voor de coulis het water met de suiker en het citroensap rustig in tot een derde van het volume. Voeg na driekwart van de kooktijd de ontpitte kersen en de rode bessen toe en laat zachtjes meekoken. Haal de pan van het vuur en voeg de rest van het fruit toe. Giet alles in een blender en mix goed door. Giet het mengsel door een fijne zeef om alle pitjes te verwijderen. Breng op smaak met extra citroensap. Laat de coulis flink afkoelen in de koelkast. Laat voor de garnituur een lichte suikerstroop koken van het water, de suiker en wat citroensap. Haal intussen met een parisiennelepel bolletjes uit de wortel, de selder en de courgette. Snijd de peultjes in dunne reepjes. Kook alle groenten en de vermicelli apart gaar in de suikerstroop. Meng ze daarna. Was het fruit en laat drogen op een propere handdoek. Schil de kiwi en snijd er mooie plakjes van. Serveer de coulis in borden die je goed koud hebt laten worden in het vriesvak. Verdeel het fruit, de groenten en de vermicelli over de borden. Schep een mooie bol sorbet in het midden en werk af met wat pluksels munt, de plakjes kiwi en wat poedersuiker. Kleine woordenlijst : - Ruban: eierdooiers die je opklopt met suiker tot je geen suikerkorrels meer voelt en je eierdooiers er lichtgeel uitzien.
    - Trimoline: invertsuikerpasta die voor de helft uit glucose en de andere helft uit fructose bestaat. Ideaal voor het bereiden van sorbets. Je vindt het in de bakkerijwinkel.
    - Crème anglaise: vanillecrème - Parisiennelepel: lepel met een klein rond lepelblad om bolletjes uit fruit of groenten te snijden Recept: Léon Das. Foto: Heikki Verdurm. In samenwerking met www.smaak.be

Minestrone met fruit en groenteparel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Minestrone primavera
20 min-
Bekijk recept
Minestrone met ricottapesto
Bekijk recept
Minestronesoep met tomatencrostini
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minestrone van jonge groentjes en pesto
Bekijk recept