nectarine-aardbeien-confituur

6
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de nectarines en snij in 4 partjes, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Indien de nectarine al te rijp is (maar wel extra geschikt dus voor het maken van confituur), dan snij je gewoon in kleine stukjes rond de pit tot je enkel de pit overhoudt.
  • 2 Was de aardbeien en laat goed uitlekken. Verwijder de kroontjes en snij in kleine stukjes.
  • 3 Doe het fruit in een grote pot en overgiet met de suiker. Laat dit een 10-tal minuten trekken. Roer dan goed om tot je geen witte suiker meer ziet.
  • 4 Zet de pot op een zacht vuurtje en breng voorzichtig aan de kook: zorg dat je regelmatig omroert opdat het niet aanbrandt.
  • 5 Wanneer de confituur kookt, laat dan een 4-5 minuten doorpruttelen. Neem daarna van het vuur en giet de confituur onmiddellijk in glazen bokalen, schroef de deksels op de bokalen en zet ze ondersteboven om vacuum te trekken.

nectarine-aardbeien-confituur is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Confituur van ananas met limoen
35 min
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nectarinesmoothie
10 min Snack
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaflip anders
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Nectarinepakketjes
10 min Nagerecht
Bekijk recept