Meloenkoffertjes met ijs en aardbeiencoulis

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 KOFFERTJES:
  • 2 Snij het bladerdeeg in rechthoeken van ca. 7cm op 10 cm
  • 3 Klop de dooier met een klein beetje water los en strijk het bladerdeeg er mee in
  • 4 Leg het bladerdeeg op een ingeboterde bakplaat
  • 5 Schuif de ovenplaat in een voorverwarmde oven van 200°C voor ongeveer 15 min. (plaats indien mogelijk een rooster 3cm hoger om het rijzen van het bladerdeeg onder controle te houden)
  • 6 MELOENEN:
  • 7 Schil de meloenen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes
  • 8 VANILLEPUDDING:
  • 9 Voeg alle ingrediënten (melk, suiker, vanillesuiker en maizena) samen en breng aan de kook1
  • 0 VANILLE IJS1
  • 1 Voeg de suiker en vanillesuiker bij de eierdooiers en klop tot het lichter wordt van kleur en mooi bindt1
  • 2 Voeg er de kokende melk aan toe1
  • 3 Voeg de room toe1
  • 4 Meng alles goed door elkaar en laat afkoelen1
  • 5 Doe het mengels in de ijsturbine1
  • 6 AARDBEIENCOULIS:1
  • 7 Breng 0,5 liter water met citroensap en suiker aan de kook1
  • 8 Voeg er de aardbeien aan toe1
  • 9 Laat nog even doorkoekn2
  • 0 Mix het geheelHaal door een fijne puntzeefDRESSEREN:Snij de bladerdeegbakjes open en vul de onderste helft met vanillepuddingLeg er de gemengde meloensoorten opPlaats de bovenste helft er terug opRooster de amandelschilfers en laat ze afkoelenGiet op een bord wat aardbeiencoulis en plaats er een meloenkoffertje opLeg een bolletje vanille roomijs naast het koffertje en bestrooi met de geroosterde amandelschilfersVersier met een muntblaadje

Meloenkoffertjes met ijs en aardbeiencoulis is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gemarmerde yoghurt met aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Snelle aardbeientaart
Nagerecht
Bekijk recept
Tompoes met aardbeien en aardbeiencoulis
30 min Nagerecht
Bekijk recept