Siroop voor over de Tropische fruitsalade

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 We krijgen nog een paar mooiweer dagen kado deze maand. En natuurlijk hangen we dan weer met onze snuffert boven de BBQ.
  • 2 Zo niet dan toch lekker buiten zitten, liggen of bewegen.
  • 3 Bij mooi weer krijg ik altijd zin in tropisch fruit.
  • 4 Er is nu ook voldoende heerlijk fruit in alle soorten en maten maar bij erg warm weer hoort een koude tropisch fruitsalade.
  • 5 Nu gaat het hier op dit moment niet over het fruit.
  • 6 Dat kies je zelf maar.
  • 7 En het fruit? Ach kies zelf maar.... ik zeg, doe maar mango, papaya, lychees, meloen en eventueel ananas.
  • 8 Voor de saus (want daar gaat het om) heb je dan ook nog een paar passievruchten nodig.
  • 9 Vooraf maken en lekker koud laten worden in de koelkast.1
  • 0 Saus:1
  • 1 75 gram suiker, een paar plakjes verse gember (geschild) en een sereh (citroengras) in twee of drie stukken en door de helft gesneden.1
  • 2 Doe dit in een pannetje met 1,25 dl water en het sap van een limoen. 1
  • 3 Verwarmen en roeren tot de suiker is opgelost.1
  • 4 Het moet een dunne siroop worden. 1
  • 5 Eventueel nog wat water erbij.1
  • 6 Laat deze siroop afkoelen en pas daarna zeven.1
  • 7 Dan mengen met het vruchtvlees en de pitjes van een passievrucht.1
  • 8 Over de tropische fruitsalade schenken en die nog garneren met ragfijn gesneden munt of basilicum.1
  • 9 Oplepelen terwijl je in een hangmat ligt met uitzicht op zee.2
  • 0 Of lekker lui in je stoel in de tuin of op balkon.Dit smaakt overal als het zonnetje schijnt,.

Siroop voor over de Tropische fruitsalade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vruchtensalade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept
Sangria met veel fruit
2 min
Bekijk recept

Koekjes in de vorm van kerstbomen
Snack
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept