Perzik gepocheerd in citroentijm met vanilleijs

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vanille ijs
  • 2 Verwarm de melk met de gespleten vanillestokjes. Neem de stokjes eruit, krab de korreltjes eruit en voeg deze toe aan de melk.
  • 3 Klop de eidooiers op met de suiker.
  • 4 Voeg de warme melk toe aan de eidooiers door er constant in te blijven roeren.
  • 5 Verwarm de vanilleroom op een zacht vuurtje zonder te stoppen met roeren (met de spatel), tot de crème dik wordt. Neem hem dan onmiddellijk van het vuur en plaats de bodem van de kookpot in koud water om het kookproces te stoppen. Laat afkoelen.
  • 6 Voeg de light room bij de vanilleroom en verwerk in de ijsbereider.
  • 7 Perziken
  • 8 Breng het mineraalwater aan de kook met de suiker en de grenadine.
  • 9 Pel de perziken en maak een kruisinsnijding onderaan in de pel. Pocheer de perziken in de suikersiroop met enkele takjes citroentijm. Tel ongeveer 40 minuten. Laat lauw worden in de siroop op kamertemperatuur.1
  • 0 Neem de perziken uit de siroop, pel ze en snijd ze in Haal de stenen eruit.1
  • 1 Verdeel de perziken in 4 schaaltjes, besprenkel ze met een beetje siroop en leg er een bolletje vanilleijs bij. Werk af met een takje citroentijm en serveer.

Perzik gepocheerd in citroentijm met vanilleijs is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nectarinepakketjes
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-rozijncrumble met vanille-ijs
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeegtorentjes
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken banaan met rum
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Parmaham met meloen en perzik
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenlevers met perzik
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept