Frangipanetaart met kersen en blauwe besjes

8
75 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Maak het kruimeldeeg. Zeef de bloem en de Maïzena in een mengkom en maak een kuiltje in het midden. Doe er een eidooier in en voeg 50 ml ijskoud water en een snuifje zout toe. Snijd met een mes 125 g koude Solo in kleine blokjes en kruimel ze er met je vingertoppen door. Meng met je handen en vorm een bol van het deeg. Rol het deeg in plasticfolie en zet minstens 2 uur in de koelkast. Rol het deeg uit voor gebruik.
  • 3 Leg het vel kruimeldeeg in de taartvorm of vormpjes en druk goed aan tegen de rand. Bak de taartbodem ‘blind’ (zo blijft de bodem knapperig). Leg hiervoor een vel bakpapier op de deegbodem en vul die met bakbonen of droge linzen. Haal de taartbodem uit de oven, verwijder de bakbonen en het bakpapier en smeer de bodem in met de Effi vruchtenbereidng met kersen.
  • 4 Meng de suiker met het amandelpoeder. Klop de Solo zacht en roer er één ei en de helft van het amandelsuikermengsel door. Voeg de rest van de eieren en het amandelsuikermengsel toe. Zeef het bloem/Maïzena-mengsel hierboven en roer goed door. Werk af met wat geschaafde chocolade en zeste van limoen. Verdeel de vulling over de taartbodem en werk af met de blauwe besjes. Bak de taart af in de oven – de baktijd is afhankelijk van de grootte van de bakvorm en kracht van de oven. Reken ongeveer 30 à 40 minuten.
  • 5 Je kan de taart nog afwerken met geroosterde amandelschilfers en geschaafde chocolade.

Frangipanetaart met kersen en blauwe besjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ontbijtcocktail met rode bessen
5 min
Bekijk recept
Dominique Persoones croque-choc
30 min
Bekijk recept
Trifle met meringue, mango en passievrucht
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Feestelijke kersttaart
60 min -
Bekijk recept

Frangipanetaart met abrikozen
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipanetaart
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipanetaart met limoen
120 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipanetaart
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept