Vlindercupcakes met aardbeien

12
55 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

class="list--recipeimages">1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C voor heteluchtovens). Plaats papieren vormpjes in een muffinbakvorm of vet hem in. Neem een mixer en klop de Solo en de suiker in een kom op tot een glad mengsel. Roer er voorzichtig het ei onder. 

2. Meng de bloem met de gemalen hazelnoten, het bakpoeder en een snuifje zout. Voeg dit mengsel, samen met de melk, voorzichtig toe aan het beslag. Meng kort.

3. Verdeel het beslag over de papieren vormpjes en bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Om te weten of de cupcakes gaar zijn, prik je met een satéstokje in het midden van een cupcake. Kleeft er geen deeg meer aan het stokje? Dan zijn je cupcakes klaar. Haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een taartrooster. 

4. Rasp intussen de zeste van de citroen met een fijne rasp. Meng de zeste met de roomkaas en de poedersuiker. Klop de slagroom op. Meng met een garde de slagroom geleidelijk onder het roomkaasmengsel. Plaats het mengsel nog even in de koelkast*.

5. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakjes. 

6. Bedek de afgekoelde cupcakes met een laagje van de crème. Versier met aardbeien, die je schikt in de vorm van vlindertjes.

Vlindercupcakes met aardbeien is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Vlindercupcakes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Vlindercupcakes
25 min Gebak
Bekijk recept