Spiegelei muffins

6
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de abrikozen uitdruipen en vang het sap op. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C bij een heteluchtoven). Plaats in elk muffinvormpje op de bakvorm een muffinpapiertje of vet de vormpjes in.
  • 2 Voeg 100 g suiker toe aan de Solo Patisserie en meng met een elektrische handmixer tot je een romig beslag krijgt. Roer vervolgens de eieren er een voor een onder. Voeg de bloem, het bakpoeder en het snuifje zout toe die je samen met 50 ml abrikozensap kort onder het deeg mengt. Verdeel het deeg in de verschillende muffinvormpjes. Bak vervolgens de muffins voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Om te weten of je muffins klaar zijn, prik je er even in met een satéstokje: kleeft er geen deeg meer aan, dan zijn ze klaar. Haal de muffins uit de oven en laat ze afkoelen.
  • 3 Meng intussen het puddingpoeder met 100 g suiker en 6 eetlepels melk, en roer met een garde tot je een glad beslag krijgt. Zet de rest van de melk op het vuur tot die kookt. Neem nadien het pannetje van het vuur. Voeg nu het puddingpoedermengsel toe en zet het pannetje opnieuw op het vuur voor 1-3 minuten. Laat het geheel inkoken tot je een volle, romige pudding krijgt. Laat vervolgens de pudding afkoelen en roer het geheel af en toe om. Of bedek de pudding met wat vershoudfolie. Als je de folie mooi boven op de pudding legt, zal er zich geen vel vormen en moet je tussendoor niet omroeren.
  • 4 Halveer de afgekoelde pudding (voor de muffins heb je slechts de helft nodig, zie 'Tip'). Roer de zure room voorzichtig onder de pudding met een houten lepel of een garde. Indien nodig kun je de afgekoelde muffins wat corrigeren zodat ze een recht bovenoppervlak hebben. Doe op elke muffin wat van het puddingmengsel en schik er een halve abrikoos op als een eierdooier.

Spiegelei muffins is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Advocaatmuffins
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Muffins met ham, erwten en munt
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Muffins met pistachenoten
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Vlindercupcakes
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Spiegelei met parmaham
Lunchgerecht
Bekijk recept
Tartaartje met witte bonen in tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle bami
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spiegelei met groene aspergepunten
Lunchgerecht
Bekijk recept