Zomerquiche met kip en spinazie

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de kiphaasjes in stukjes en bak ze in wat boter of olie in een anti aanbak pan lekker bruin. Bestrooi met wat peper en zout.
  • 2 Haal uit de pan en bak dan de gesnipperde uitjes glazig.
  • 3 Voeg de verse spinazie toe en laat slinken.
  • 4 Druk tussen je ( schone) handen het vocht zoveel mogelijk uit de spinazie.
  • 5 Wrijf de springvorm in met olie en bekleed de vorm met het deeg. prik her en der met een vork in het deeg en bestrooi met paneermeel.
  • 6 Klop de 4 eieren met het kuipje kruidenkaas goed los.
  • 7 Vul de vorm met de kipstukjes, de spinazie en de gehalveerde tomaatjes. Verdeel het ei/kaasmengsel erover en na een 30tal minuutjes in een oven van 200 graden.... Genieten.
  • 8 Serveer eventueel met een frisse salade.

Zomerquiche met kip en spinazie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zomerquiche met rode ui, ricotta en peterselieolie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept