Vlindertaart met aardbei

10
75 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

class="list--recipeimages">1. Verwarm de oven voor op 180 °C (160 °C voor heteluchtovens). Bekleed een bakvorm met bakpapier. Neem een mixer en klop de Solo Patisserie samen met de suiker in een kom op tot een glad mengsel. Spatel de eieren een voor een onder het beslag.

2. Meng in een aparte kom de bloem met de gemalen hazelnoten, het bakpoeder en een snuifje zout. Voeg dit mengsel, afwisselend met scheutjes melk, voorzichtig toe aan het cakebeslag. Meng kort tot een glad beslag.

3. Doe het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak ongeveer 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven. Om te weten of de cake gaar is, prik je met een satéstokje in het midden van de cake. Kleeft er geen deeg meer aan het stokje? Dan is je cake klaar. Haal hem uit de oven en laat hem even afkoelen in de vorm. Ontvorm de cake en leg hem op een taartrooster om volledig af te koelen.

4. Rasp intussen de zeste van de citroen (alleen het gele gedeelte). Meng de zeste met de roomkaas en de poedersuiker. Klop de slagroom op met een snuifje suiker. Meng met een garde de slagroom geleidelijk onder het roomkaasmengsel. Laat dit roomkaasmengsel nog even opstijven in de koelkast.

5. Was de aardbeien en dep ze droog. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakjes.

6. Smeer een dun laagje van het roomkaasmengsel op het bovenvlak van de cake. Beleg het met aardbeienplakjes. Maak hierover in een golfvormige beweging een tweede laag met de rest van het roomkaasmengsel. Versier met aardbeien, die je schikt in de vorm van vlindertjes. Hou rekening met het aantal stukken waarin je de taart wilt verdelen (één vlinder per stuk taart).

7. Geniet van je Vlindertaart met aardbeien!

Vlindertaart met aardbei is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Kiwi-aardbeisalade
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Vlindertaart
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept