limoetaart

4
70 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven op 180 graden .
  • 2 Bedek een ingevette en bebloemde bakvorm met het zanddeeg.
  • 3 Zet deze 30 min in de oven .
  • 4 Bedek wel de bodemmet bakpapier en leg er linzen op voor het gewicht .
  • 5 Daarna nog 10 min zonder gewicht verder bakken.
  • 6 Laat afkoelen.
  • 7 Mix de boter met de suiker .
  • 8 Rasp 2 citroen en 2 limoen schillen .
  • 9 Pers het sap eruit.1
  • 0 Klop de schil mee door de boter tot een creme.1
  • 1 Mix er daarna de eieren onder en het sap.1
  • 2 Doe de limoncello en de room erbij .1
  • 3 Giet deze creme in de vorm en laat 30 min in de oventot de vulling gestold is .1
  • 4 Maak siroop met de extra suiker en 125ml water op een maatig vurtje.1
  • 5 schraap de oveeige citroenen en limoenen in sliertjes en doe ze bij de siroop bren daarna nog een 5 tal min aan de kook.1
  • 6 Laat deze nu afkoelen.1
  • 7 Serveer de taart met poedersuiker en de siroop .

limoetaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker