Bokkepootjes (Roger Van Damme)

120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Klop de eiwitten op in de keukenrobot en voeg in delen de suiker (225 gr) en een snuifje zout toe.
  • 3 Spatel het amandelpoeder en de bloemsuiker onder het eiwitmengsel.
  • 4 Zeef de bloem boven het beslag en meng goed.
  • 5 Schep het beslag in een spuitzak, zorg dat alle lucht uit de zak is.
  • 6 Leg het bakpapier met de ruwe kant naar beneden op de bakplaat.
  • 7 Spuit er 20 koekjes op, werk af met geschaafde amandelen.
  • 8 Bak de koekjes 15-20 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • 9 Schuif het bakpapier van de plaat op het moment dat de biscuit uit de oven komt. Zo voorkom je dat hij verder gaart.1
  • 0 Breng de melk, suiker (225 gr), vanillemerg en -stokjes aan de kook. 1
  • 1 Klop de suiker (25 gr) met de room, eidooiers en crèmepoeder op. 1
  • 2 Verwijder de vanillestokjes en giet wat kokende melk op de koude massa. Schenk dit terug bij de kokende melk en blijf kloppen tot een dikke banketbakkersroom. 1
  • 3 Giet onmiddellijk in een koude kom en dek af met plastiekfolie. 1
  • 4 Laat de banketbakkersroom afkoelen in de koelkast.1
  • 5 Draai de boter luchtig in de keukenrobot. 1
  • 6 Voeg geleidelijk de koude banketbakkersroom toe. 1
  • 7 Schep het beslag in een spuitzak en spuit laagjes tussen de biscuit.1
  • 8 Smelt de chocolade tot hij een temperatuur van 32°C heeft bereikt. 1
  • 9 Dop de koekjes erin en schud de overtollige chocolade zorgvuldig af.

Bokkepootjes (Roger Van Damme) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Ijsgebak Met Advocaat
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bokkenpootjes-ijstaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bokkepootjes
0 min
Bekijk recept
Ijstaart.
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept