Kaneelrolletjes

6
240 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 BENODIGDHEDEN: Kopjesmaten (of omrekenen via computer), kommen, tas, lepels, mes, spatel, borstel, klopper, mixer met beslaghaken, vershoudfolie, bakblik, keukenpapier om in te vetten, deegroller.
  • 2 DEEG: Zet een kom met het lauw/ warme water, 1 el van de suiker apart en strooi er de gist in uit. Laat het vijf min staan tot de gist geactiveerd is. Dan komen er luchtbelletjes op en zit het er mousse-achtig uit.
  • 3 Meng het ei, de melk, gesmolten boter, het zout en de suiker in een kom en mix het met beslaghaken goed door elkaar. (kan ook met een houtenlepel). Als de gist geactiveerd is, voeg je deze toe aan het mengsel samen met het vanille-extract.
  • 4 Voeg de helft van het bloem toe en mix zacht (anders zal het bloem opstuiven) door elkaar en zet deze dan op hogere snelheid. Als alles door elkaar zit, kan je de andere helft van het bloem er door mengen. Wanneer er een deel aan de randen blijft plakken kan je een spatel gebruiken. Op het einde kneed ik met mijn handen verder om het deeg elastisch te maken.
  • 5 Olie een kom in waarin je de deeg zal laten rijzen. Rol de deeg er door en doe er vershoudfolie over. Zet deze kom op de warmste plaats in het huis. En laat ruim 2 uur rijzen tot deeg verdubbeld is in volume.
  • 6 VULLING: Rol de deeg uit op een bebloemde oppervlakte. Je kan dit met een deegroller doen of met de handen. Het mag ongeveer de grootte hebben van het bakblik. Smeer er de zachte boter over. Meng de suikers en de kruiden door elkaar en strooi deze over het beboterde deeg. Voeg de rozijntjes toe naar eigen smaak.
  • 7 Rol er een worstvorm van. Je kan de randen toe plakken met water. Snijdt de rol in ongeveer 16 kaneelrolletjes. Plaats ze in het bakblik, laat een beetje ruimte tussen elk rolletje. Bedek met vershoudfolie en laat nogmaals op een warme plaats rijzen voor 1 uur, 1 ½ uur.
  • 8 Warm de oven voor op 160-170°c. De kaneelrolletjes zullen iets zijn uitgezet, dan zijn ze goed. Besmeer ze met de extra gesmolten boter en plaats in het midden van de oven. Begin met 20 minuten. Zijn ze goudbruin, dan zijn ze goed. Anders nog enkele minuten in oven laten staan.
  • 9 GLAZUUR: Laat de kaneelrolletjes even afkoelen terwijl je het glazuur maakt. Meen de yoghurt, boter, bloem en het vanille-extract goed door elkaar met een klopper. Voeg er beetje bij beetje melk toe tot je een vloeibaar, maar ook vast mengsel krijgt. Giet deze over de rolletjes. 1
  • 0 Snijdt de rolletjes uit elkaar en serveer ze. Smakkelijk!1
  • 1 TIPS: Je kan roomkaas gebruiken ipv gewone/ natuur yoghurt voor de glazuur.1
  • 2 Meng de boter en de suiker met kruiden al op voorhand, de kans op morsen tijdens het oprollen is dan veel kleiner. Bij mij was het nog al een geknoei.1
  • 3 Gebruik een dooier van een ei ipv boter om de top van de rolletjes te besmeren voor ze te bakken in de oven.1
  • 4 gebaseerd op recept van Laura Vitale

Kaneelrolletjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Huisgemaakte Kaneelrolletjes
350 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaneelrolletjes met spijs en rozijnen
40 min
Bekijk recept
DEENSE KANEELROLLETJES
20-30 min -
Bekijk recept
Gebakken Kaneelrolletjes
10-20 min -
Bekijk recept

Huisgemaakte Kaneelrolletjes
350 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaneelrolletjes met spijs en rozijnen
40 min
Bekijk recept
DEENSE KANEELROLLETJES
20-30 min -
Bekijk recept
Gebakken Kaneelrolletjes
10-20 min -
Bekijk recept