Verjaardagsslagroomtaart met vers fruit

12
65 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

class="list--recipeimages">1. Verwarm de oven voor op 160°C (elektrische oven).

2. Klop de Solo en de suiker met een pollepel of mixer 5-8 minuten (pollepel duurt het langst) in een kom tot de suiker is opgelost. Klop een voor een de eieren erdoor. Zeef het meel, strooi een snufje zout en het bakpoeder boven de kom en schep door het beslag (zo kort mogelijk, maar wel goed mengen).

3. Schep het beslag in de voorbereide cakevormen en bak de cakes in de voorverwarmde oven in 35-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de gebakken cake 5 minuten staan. Keer de vorm dan om op een rooster en laat de cake uit de vorm glijden. Laat afkoelen.

4. Rooster de amandelen in een droge koekenpan op een matig vuur goudbruin en schud de pan daarbij heen en weer. Laat op een plat bord afkoelen. Klop de slagroom met slagroomversteviger en de suiker heel stijf. Maak het fruit schoon en verdeel of snijd het zo nodig in stukjes, partjes of plakjes.

5. Bedek een cake met 1/3 van de slagroom en de helft van het fruit. Leg de andere cake erop en druk een beetje aan.

6. Bestrijk de zijkant van de cake met een dun laagje slagroom.

7. Neem de cake tussen twee handen en rol door de geschaafde amandelen op het bord.

8. Bestrijk de bovenkant van de cake met een dun laagje slagroom. Schep de rest van de slagroom in de slagroomspuit of spuitzak en spuit toeven slagroom langs de rand van de taart.

9. Garneer met de rest van het fruit en de garneersnoepjes. Zet de kaarsjes op de taart.

Verjaardagsslagroomtaart met vers fruit is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept