1 Een lekkere hartige taart van bladerdeeg met gebakken prei, ricotta, ei, pesto en een beetje parmezaanse kaas. Makkelijk, snel en lekker! Deze ricotta-pesto taart kan gegeten worden als lunch of als avondeten met nog een salade erbij.
2 Tijd: 15 min. + 35 min. in de oven
3Voorbereiding swijze:
4 Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Vervolgens vet je een (hartige) taartvorm/springvorm in met een bakspray of boter en bekleed je deze daarna met het bladerdeeg.Even het deeg inprikken met een vork.
5 Snijd daarna de prei in dunne ringen en bak deze in een koekenpan met een klein klontje boter ongeveer 5 minuten aan totdat de prei wat zachter is.Laat eventueel een teveel aan vocht uitlekken.
6 Meng ondertussen in een mengkom de eieren, kookroom, ricotta, pesto, parmezaanse kaas en een snufje zout/peper goed door elkaar. Tip: Eventueel kan je ook nog een theelepel gedroogde peterselie, basilicum, bieslook of een snufje knoflookpoeder toevoegen.
7 Als de prei klaar is voeg je deze toe aan het room-mengsel. Giet daarna het mengsel over het bladerdeeg in de vorm.
8 Zet de hartige taart nu voor ongeveer 35 minuten in de oven.