Hartige ricotta-pesto taart

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Een lekkere hartige taart van bladerdeeg met gebakken prei, ricotta, ei, pesto en een beetje parmezaanse kaas. Makkelijk, snel en lekker! Deze ricotta-pesto taart kan gegeten worden als lunch of als avondeten met nog een salade erbij.
  • 2 Tijd: 15 min. + 35 min. in de oven
  • 3
    Voorbereiding
    swijze:
  • 4 Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Vervolgens vet je een (hartige) taartvorm/springvorm in met een bakspray of boter en bekleed je deze daarna met het bladerdeeg.Even het deeg inprikken met een vork.
  • 5 Snijd daarna de prei in dunne ringen en bak deze in een koekenpan met een klein klontje boter ongeveer 5 minuten aan totdat de prei wat zachter is.Laat eventueel een teveel aan vocht uitlekken.
  • 6 Meng ondertussen in een mengkom de eieren, kookroom, ricotta, pesto, parmezaanse kaas en een snufje zout/peper goed door elkaar. Tip: Eventueel kan je ook nog een theelepel gedroogde peterselie, basilicum, bieslook of een snufje knoflookpoeder toevoegen.
  • 7 Als de prei klaar is voeg je deze toe aan het room-mengsel. Giet daarna het mengsel over het bladerdeeg in de vorm.
  • 8 Zet de hartige taart nu voor ongeveer 35 minuten in de oven.

Hartige ricotta-pesto taart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept