Gefrituurde scampiballetjes met zoete sojadip

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
  • 1Meng de gembersiroop en de sojasaus tot een dipsausje.
  • 2
  • 2Kook de basmatirijst volgens de aanwijzing op de verpakking en hou apart.
  • 3
  • 3Schil de gember. Pers de halve limoen. Verwijder de zaadlijsten van het chilipepertje en snij het grof. Pel de sjalot en snij hem in ringen. Snipper het citroengras fijn. Pluk de koriander. Doe alles in een blender en mix tot een kruidenpasta. Heb je geen blender in huis? Snijd dan alle ingrediënten zo fijn mogelijk op een snijplank een vlijmscherp mes, tot je een kruidenpasta krijgt.
  • 4
  • 4Verwijder indien nodig het darmkanaal van de scampi’s (het zwarte ‘draadje’ dat aan de rugzijde zit). Voeg ze toe aan de kruidenpasta in de blender en mix alles tot een homogeen geheel. Als je geen blender hebt, kan je de scampi’s ook met een vlijmscherp mes heel fijn snijden. Roer dan de kruidenpasta achteraf door het scampivlees tot je een mooie homogene massa krijgt.
  • 5
  • 5Breng 2 liter gezouten water aan de kook in een kookpot. Verwarm de Solo frituurolie tot 180° in de friteuse.
  • 6
  • 6Rol de scampiballetjes. Maak je handen vochtig en rol langwerpige balletjes van een drietal centimeter lang. Pocheer ze 2 minuten in het kokende water. Haal de balletjes met een schuimspaan uit het water en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
  • 7
  • 7Verhit de Solo vloeibaar in een wokpan en roerbak er de wokgroentjes beetgaar in. Voeg de basmatirijst toe en laat kort meebakken. Houd warm.
  • 8
  • 8Doe 2 eetlepels maïszetmeel in een kom. Wentel hier de scampiballetjes door en bak ze in ongeveer 2 minuten goudbruin in de friteuse. Serveer de gefrituurde scampiballetjes met een royale portie wokgroenten en geef er de zoete dipsaus in een apart schaaltje bij.

Gefrituurde scampiballetjes met zoete sojadip is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Komkommer-sojadip
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Japanse côte de boeuf
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kipkluifjes met sojadip
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde scampiballetjes met zoete sojadip
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept