Passievrucht-bananentaart

8
120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 VOOR DE VULLING
  • 2 225 g fijne tafelsuiker
  • 3 12 passievruchten, gezeefd, pulp en sap apart
  • 4 4 grote scharreleieren
  • 5 1,5 dl room
  • 6 2-4 grote rijpe bananen
  • 7 Passievruchtenbananentaart
  • 8 Dit is echt smullen! De smakencombinaties in dit nagerecht zijn onweerstaanbaar, want passievrucht en banaan passen net zo goed bij elkaar als tomaten en basilicum of perziken en room - het is een gouden combinatie. Dit is een geweldige verjaardagstaart als u eens iets anders wilt dan slagroom of vruchtentaart.
  • 9 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een taartvorm van 28 cm in.1
  • 0 Maak het deeg: doe de bloem, boter, het zout en de poedersuiker in een keukenmachine en meng tot het geheel op broodkruim lijkt.1
  • 1 Voeg de melk en eidooiers toe en meng tot er een zacht deeg ontstaat.1
  • 2 Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot het een diameter groter dan de taartvorm is.1
  • 3 Druk het deeg in de taartvorm en laat het overtollige deeg over de rand hangen. Zet de deegvorm minstens 30 min. in de koelkast.1
  • 4 Bekleed het koude deeg met aluminiumfolie en strooi er rijst of bakbonen op.1
  • 5 Bak de deegvorm 20 min. in de oven. Verwijder de folie en de rijst of bakbonen. Bestrijk het deeg met het geklopte ei en bak het nog 10-15 min., tot het goudbruin is. Zet de oventemperatuur op 170 °C.1
  • 6 Maak de vulling: doe 100 g suiker, 75 ml water en het passievruchtensap in een pan en verhit ze zachtjes tot de suiker oplost. 1
  • 7 Roer goed, neem het mengsel van het vuur en laat het afkoelen.1
  • 8 Klop de eieren en de resterende 125 g suiker in een kom tot het mengsel bleek en luchtig is. 1
  • 9 Schenk de room erbij en meng. Voeg de passievruchtensiroop toe; bewaar 3 eetlepels voor de bovenkant. Schenk het ei-roommengsel in de deegvorm, schuif de taart in het midden van de oven en bak hem ongeveer 40 min., tot de vulling bijna gestold is.2
  • 0 Neem hem uit de oven en laat hem ongeveer 30 min. afkoelen en nagaren.Pel de bananen en snijd ze in plakjes van 2 cm. Leg ze netjes op de taart en lepel de bewaarde siroop en wat pulp erover.

Passievrucht-bananentaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-bananentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde bananentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananentaart met sinaasappelmarmelade
60 min - Nagerecht
Bekijk recept

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Passievrucht-mascarponegebak
55 min Nagerecht
Bekijk recept