Echte Aalsterse vlaaien

10
60 min
Nagerecht
4 sterren op basis van 1 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
  • 1De hard geworden mastellen verbrijzelen
  • 2 Melk op het vuur zetten, maar niet laten koken.
  • 3 Doe in de melk de zuiker en kandijsiroop.
  • 4 Laat de melk afkoelen tot lauw
  • 5 Voeg de verbrijzelde mastellen toe.
  • 6 voeg nu de eiers toe ( eigeel en eiwit te samen)
  • 7 Voeg kaneel en foeli toe.
  • 8 Alles fijn mixen.
  • 9 de oven voorverwarmen op 225 °C (boven en onderwarmte)1
  • 0 De grote vuurvaste kom met bereiding in de oven zetten .1
  • 1 Na 60' de oven nog een 30' lager zetten op 180 à 200 °C1
  • 2 Je kan met een mes in de vlaaien steken en als ze niet meer aan het mes blijft kleven is ze klaar.1
  • 3 EET SMAKELIJK VAN DE ECHTE AALSTERSE VLAAIEN

Echte Aalsterse vlaaien is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aalsterse Vlaaien
60 min Nagerecht
Bekijk recept
vlaaien in de microgolf
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Aalsterse vlaaien
120 min Nagerecht
Bekijk recept
Aalsterse Vlaaien
0 min
Bekijk recept

Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème
45 min-
Bekijk recept
Erwtensoep
100 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bonenstamppotje
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept